...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Άξια πολιτική (Παναγιωτόπουλος) και στρατιωτική ηγεσία (Φλώρος)…

http://egerssi.gr/wp-content/uploads/2016/04/kokkinopiperi-e1481836932822.gif

Ο Σουλτάνος της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν με την μετατροπή της Αγίας του Θεού Σοφίας σε Μουσουλμανικό Τέμενος γίνεται προάγγελος εξελίξεων στην περιοχή μας, μετά την στρατιωτική του εισβολή σε Συρία και Λιβύη.....

Ωστόσο, σήμερα και για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση η Πατρίδα διαθέτει στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και στην στρατιωτική ηγεσία πολύ βαριά ονοματεπώνυμα που σηκώνουν το ανάστημα της Ελλάδος! 
Εκείνων, που δεν μεταφέρουν στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να κάθεται φρόνιμα μπροστά στις τουρκικές προκλήσεις, αλλά ότι πρέπει να έχει υψηλό φρόνημα απέναντι στην συνεχή επιθετικότητα των Τούρκων!
Φρόνημα, όπως το αντελήφθητε ο σπουδαίος Έλληνας λογοτέχνης Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και φτάνει μέχρι τις ημέρες μας:
«…η καταπολέμησις του ξένου υλισμού και πιθηκισμού, του διαφθείροντος το φρόνημα και εκφυλίσαντος σήμερον το Έθνος…»!
Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης της κυβερνήσεως Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Α΄ ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, είναι εκείνοι που υπέγραψαν το “Έπος του Έβρου”! Όταν εκδηλώθηκε η τουρκική επιθετικότητα στις 28 Φεβρουαρίου 2020 στα σύνορά μας στις Καστανιές, που υποκίνησε χιλιάδες παράνομους μετανάστες ώστε να εισέλθουν στην Ελλάδα ως κατακτητές, εκείνοι, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία έδειξαν απόλυτα προετοιμασμένοι, αποκρούοντας την τουρκική εισβολή και αναγκάζοντάς τους, τελικά, να βάλουν για πρώτη φορά την ουρά στα σκέλια και να αποχωρήσουν ντροπιασμένοι!
Άλλωστε, σε πρόσφατη πανελλαδική δημοσκόπηση το 56% των ερωτηθέντων, σε σχετική ερώτηση, τάχτηκε υπέρ της ελληνικής στρατιωτικής αντίδρασης κατά της Τουρκίας! Έτσι φαίνεται ότι έχει δημιουργηθεί υψηλό φρόνημα στον ελληνικό λαό, ο οποίος δεν μπορεί να δέχεται συνεχώς τις τουρκικές ταπεινώσεις ελέω της υποχωρητικότητας που επέδειξαν στα Ελληνοτουρκικά ζητήματα, όλες οι κυβερνήσεις μας μετά την Μεταπολίτευση, με απώλεια κυριαρχικών μας ζητημάτων, παρ΄ ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι εκ φύσεως πολεμοχαρής! Όμως δεν μπορεί να δεχτεί άλλα χαστούκια ντροπής από την Τουρκία! Στηρίζει την σθεναρή αντίδραση του Υπουργείου Αμύνης και της στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου μας και δεν θέλει να υπάρξει ποτέ ξανά παρόμοια ποταπή ελληνική αντιμετώπιση ανάλογη της κρίσεως των Ιμίων, όπου την εποχή εκείνη ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Κώστας Σημίτης, ο ΥΠΕΞ Θεόδωρος Πάγκαλος, ο ΥΠΕΘΑ Γεράσιμος  Αρσένης και ο Α΄ ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Λυμπέρης, πρόδωσαν τα Ιερά και τα Όσια των Ελλήνων!
Στην περίπτωση των κυρίων Παναγιωτόπουλου, Στεφανή, Φλώρου, αλλά και των αρχηγών ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, ο αέρας δεν θα επιτραπεί να πάρει ξανά τη Σημαία μας από ελληνικό έδαφος! Αυτό ευχόμαστε, αυτό ελπίζουμε!! 


Νίκος Νικολόπουλος : Μόνο με αντίποινα θα “πονέσουν” τον Ερντογάν...



Με Δελτίο Τύπου την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020, ο πρώην βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Ι. Νικολόπουλος, τοποθετήθηκε για το ζήτημα της Αγιά Σοφιάς: 
Η προαναγγελθείσα αθλιότητα του Ερντογάν επιβεβαιώθηκε με διάταγμα του, που μετατρέπει την Αγιά Σοφιά, το παγκόσμιο λίκνο και πολιτιστικό κληροδότημα της Ορθοδοξίας, σε τζαμί. Θέλοντας να ανακτήσει ο Σουλτάνος την δημοτικότητα του στο εσωτερικό της Τουρκίας, δεν δίστασε να προχωρήσει σε αυτή την βάναυση προκλητικότητα σε βάρος του Χριστιανισμού. Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι : ο Τούρκος Πρόεδρος δεν ορρωδεί προ ουδενός πολύ περισσότερο αγνοεί τους πάντες και βήμα – βήμα υλοποιεί τους επεκτατικούς σχεδιασμούς του. Ακυρώνοντας την υπογραφή του Κεμάλ με το χθεσινό διάταγμα του, επισημοποιεί πλέον την αμφισβήτηση του για την Συνθήκη της Λωζάνης. 
Απέναντι στην θρησκευτική και πολιτισμική βεβήλωση της Αγίας Σοφίας, αλλά και στον μεγαλοϊδεατισμό και την μεγαλομανία του Σουλτάνου, δεν αρκούν οι διπλωματικές ευγένειες και αβρότητες της Ελληνικής αγοράς. Δεν αρκούν οι επικλήσεις στην Unesco, όπου είπε ότι θα καταφύγει ο Ερντογάν αν του πει η Unesco δεν θα τον κάνει «ντα-ντα».
Ο Τούρκος Πρόεδρος πρέπει να βρει απέναντι του ένα εκτεταμένο “λόμπινγκ” από την Ελληνική πλευρά, που θα καταστήσει σαφείς τις αντιπράξεις της Ορθοδοξίας. Οφείλουμε να απαντήσουμε στον Ερντογάν με μία πανορθόδοξη συμμαχία και με αντίποινα που θα τον “πονέσουν”. Με μετατροπή, για παράδειγμα, του σπιτιού του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη σε μουσείο μνήμης των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας. Με βέτο στα Ευρωπαϊκά όργανα. Με μποϋκοτάζ των Τουρκικών προϊόντων. Και με φραγή κάθε  επικοινωνιακού διαλόγου, που εξυπηρετεί την προπαγάνδα της Τουρκίας στην Ελλάδα. Εκείνο εντέλει, που χρήζει αναμφίβολα επείγουσας επισήμανσης είναι ότι ο Ερντογάν προωθεί όλα τα επεκτατικά σχέδια του στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο επί των ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη. Απέναντι δε, σε αυτή την επισήμανση οφείλουμε να διαμορφώσουμε συνθήκες καθολικής αφύπνισης. Οι καιροί ου μενετοί. 
Όσοι δε, είναι “πλαδαροί” η αντίδραση μας, διόλου απίθανο αύριο η Αγιά Σοφιά, πέρα από τζαμί, να μετατραπεί και σε …χανουμάδικο του Ερντογάν. Και όχι μόνο η Αγιά Σοφιά, αλλά και Εκκλησίες μας στην Θράκη, το Καστελόριζο και σε νησιά του Αιγαίου.
Ως εκ τούτου, ας έχουν κατά νου οι κυβερνώντες ότι θα γνωρίσουν την ίδια και χειρότερη αποδοκιμασία που εισέπραξε ο Αλ. Τσίπρας για την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, αν τολμήσουν να φέρουν στο τραπέζι τις “Πρέσπες του Αιγαίου”!!
Όταν ο Μεσαίωνας συναντά τον θρησκευτικό φανατισμό…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Παράταξης της Περιφέρειας Αττικής «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» του κ. Γιάννη Σγουρού για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί…
Όταν ο Μεσαίωνας συναντά τον θρησκευτικό φανατισμό, το αποτέλεσμα είναι ένα από τα κορυφαία μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και φάρος της Ορθοδοξίας , η Αγία Σοφία, να γίνεται τέμενος. Δυστυχώς η Τουρκία μπορεί να υποστηρίζει ότι είναι μια σύγχρονη χώρα όμως τα τελευταία χρόνια κάνει συνέχεια βήματα προς τα πίσω επενδύοντας στον λαϊκισμό και την μισαλλοδοξία. Αυτή τη φορά ας αντιμετωπίσουμε την πρόκληση ενωμένοι…

Παναγιώτης Αποστόλου