...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

Πολιτισμος


Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του τοπικού πολιτισμού παίζει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σαλαμίνος (ΔΗ.Κ.Ε.ΣΑ) η οποία διοργανώνει και υλοποιεί πολιτιστικές, καλλιτεχνικές, αθλητικές και γενικότερα κοινωνικές εκδηλώσεις, καθώς και σεμινάρια - προγράμματα επιμόρφωσης και κατάρτισης επαγγελματικού προσανατολισμού κ.α.
Πλήθος εκδηλώσεων γίνονται στο Ευριπίδειο θέατρο  (κυρίως κατά την διάρκεια του καλοκαιριού) και στην αίθουσα « Δημήτρη Μπόγρη » στο Δημαρχιακό Μέγαρο.
Επίσης ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Σαλαμίνος  (Ο.Ν.Α.Δ.Σ) συμβάλλει
στην  καλλιέργεια των σωματικών και πνευματικών ικανοτήτων, στο φίλαθλο αγωνιστικό πνεύμα, στην ομαδικότητα και στην ευγενή  άμιλλα και γενικά σε οτιδήποτε  μπορεί να    αναβαθμίσει το Αθλητικό και Πολιτιστικό επιπέδο όλων των δημοτών.
Επιπρόσθετα στο Δημαρχιακό Μέγαρο στεγάζονται η Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Λαογραφικό Μουσείο και στο Δήμο λειτουργεί (δωρεάν) Φιλαρμονοκή.
Πρέπει να σημειωθεί ότι στην ανάπτυξη του τοπικού πολιτισμού συμβάλλουν και οι σύλλογοι, τα σχολεία, ο τοπικός τύπος, μουσικά σχήματα, κ.α.