...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

Πληροφοριες

Η Σαλαμίνα είναι το μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού Κόλπου και το πλησιέστερο στις ακτές της Αττικής. Βρίσκεται στο Βόρειο τμήμα του Σαρωνικού και χωρίζεται από τις ακτές της Αττικής με το Στενό της Πάχης (βορειοδυτικά) και το στενό του Πειραιά (ανατολικά), Οι δύο αυτοί δίαυλοι οριοθετούν τον κόλπο της Ελευσίνας που εκτείνεται βόρεια της Σαλαμίνας.

Στο Στενό της Πάχης το ελάχιστο πλάτος του διαύλου είναι 500 μέτρα, ενώ στο Στενό του Περάματος είναι 1200 μέτρα. Το μήκος των ακτών είναι 100 χιλιόμετρα ενώ η έκταση του νησιού φτάνει τα 93,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Υψηλότερη κορυφή είναι το Μαυροβούνι (365 μέτρα).

Η Σαλαμίνα έχει πληθυσμό 38.022 κατοίκους (απογραφή 2001) και υπάγεται στο Νομό Αττικής και στη Νομαρχία Πειραιά. Το νησί έχει δύο Δήμους: Το Δήμο Σαλαμίνος (έτος ίδρυσης 1835) και το Δήμο Αμπελακίων (έτος ίδρυσης 1998). Εκκλησιαστικά η Σαλαμίνα ανήκει στη Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνας.

Παραλίες
   
Στο νότιο τμήμα του νησιού υπάρχουν όμορφες παραλίες και κολπίσκοι οπως: η παραλια ΝΑΤΟ στο Αιάντειο, Κανάκια, Πυργιακόνι, Λαμπρανό, Σατερλί, Κολώνες, Περιστέρια, Αίας - Κλαμπ, Κύριζα, Λυμνιώνα, Γιάλα και τα Σελήνια. Επίσης όμορφες παραλίες θα συναντήσει κανείς και στην βορειοδυτική πλευρα, όπως: Ψιλλή Άμμο, Στενό Φανερωμένης, Ρέστη, Ηλιακτή, Αγ. Γιώργη και στα βασιλικά. Υπάρχουν επίσης δύο οργανωμένες Δημοτικές Πλαζ. Η πλαζ ''Ζέφυρος΄΄που βρίσκεται στο Αιάντειο και η πλαζ ''Σπιθάρι'' που βρίσκεται στο Ρέστη. Η πρόσβαση σε όλες αυτές τις παραλίες είναι εύκολη, με ιδιωτικό αυτοκίνητο, με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Σαλαμίνας ή και με πλωτό μέσο.

Δάση

Στο νησί υπάρχουν δύο όμορφα πυκόφυτα δάση.Το ένα πρόκειται για το δάσος της Φανερωμένης που βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού και προσφέρεται για τζόκινγκ και το άλλο για το δάσος των Κανακίων που βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού και είναι ο μεγαλύτερος, ο κοντινότερος και ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου της Δυτικής Αττικής. Το δάσος αυτό προσφέρεται για κάμπινγκ, ιππασία, τζόκιγκ και έχει διαδρομές για Mountain bike όπου διεξάγονται και αγώνες.

Αγορές
 '
Οταν επισκεφτείτε το νησί, μην χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε το παραδοσιακό πλατέτσι (λαδόπιτα), το κουγκουγκουλούαρι (κολοκυθόπιτα), τα μουστοκούλουρα,τις τηγανήτες, και ψωμί ψημένο στα ξύλα. Στην ιχθυαγορά θα βρείτε φρέσκα ψάρια κατευθείαν από τα ψαροκάικα. Επίσης σε κάποια μαγαζιά με τουριστικά είδη θα βρείτε κούκλες ντυμένες με την χρυσοκέντηση παραδοσιακή φορεσιά του νησιού καθώς και άλλα αναμνηστικά.

Διασκέδαση

Αγαπημένα στέκια που αιχμαλωτίζουν την καρδιά του επισκέπτη και των καλοφαγάδων είναι πάρα πολλα στο κέντρο της πόλης καθώς και σε άλλες περιοχές όπως: Σελήνια, Αιάντειο και Κακή - Βίγλα. Μην παραλείψετε να καθίσετε στα παραδοσιακά ουζερί για να δοκιμάσετε φρέσκα ψάρια, θαλασσινά και χταπόδι ψητό ψημένο στα κάρβουνα. Το νησί έχει πολύ όμορφες παρλιακές καφετέριες όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας ή το ποτό σας αγναντεύοντας δίπλα στην θάλασσα τα μαγευτικά δειλινά. Επίσης η νυχτερινή ζωή στο νησί είναι πολύ έντονη. Υπ'αρχουν πολλά Κλαμπ όχι μόνο για την νεολαία αλλά και για όσους αισθάνονται νέοι, καθώς και πολλά μαγαζιά με ζωντανή μουσική για γλέντι μέχρι πρωΐας.

Ξενοδοχεία:
   1) «Γαβριήλ» στο Αιάντειο, τηλέφωνα: 210 -4665478, 6945677353 
   2) «Βοτσαλάκια» στα Σελήνια , τηλέφωνο : 210 -4671334
   3) «Μelina resort » Αιάντειο , τηλέφωνο : 210 - 4640562

Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων : " kozzmozz s.a" , Λ. Σαλαμίνας 4, τηλ. 210 4670210