...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

http://egerssi.gr/wp-content/uploads/2016/04/TSOUKNIDA.jpg

Κλείστε το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής…  


Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση δημοσίευμα της “Βραδινής της Κυριακής”, που επέρριπτε ευθύνες στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής για την έξαρση του κορωνοϊού στη μειονότητα της Θράκης μας! Η εν λόγω εφημερίδα αναγνώρισε βρώμικο παιχνίδι των Τούρκων για να ξεσηκωθεί ο μειονοτικός πληθυσμός της Θράκης μας κατά της ελληνικής Πολιτείας, αξιοποιώντας την επιδημία του κορωνοϊού!
Αλλά η “βραδινή” στο τέλος του άρθρου αναγνωρίζει πως είναι απαραίτητη η ενίσχυση της ΕΥΠ, λέγοντας επ΄ ακριβώς!    
«Είναι πιο αναγκαία από ποτέ η αναδιάρθρωση και ενίσχυση των κλιμακίων των μυστικών υπηρεσιών στη Θράκη, λένε ολοένα και περισσότεροι τοπικοί παράγοντες βλέποντας το πώς κινείται η Άγκυρα. 
Εξαιτίας του κορωνοϊού - σύμφωνα με πηγές από αυτοδιοικητικούς παράγοντες – οι “επισκέψεις” από Τουρκία είναι ελεγχόμενες, αλλά στη Θράκη η Άγκυρα και η ΜΙΤ έχουν μερικές εκατοντάδες ανθρώπους που ενδύονται το μανδύα του επιστήμονα, του επιχειρηματία, του αγρότη, ή του οργισμένου μουσουλμάνου, για να υλοποιήσουν, και υλοποιούν μία βήμα προς βήμα στρατηγική εδώ και χρόνια. Στη Θράκη είχε γίνει πογκρόμ σε βάρος στελεχών της ΕΥΠ, όπως καταγγέλλουν παράγοντες της περιοχής, και περιμένουν τώρα από την κυβέρνηση, να επαναφέρει τα έμπειρα στελέχη που απομακρύνθηκαν, αν και με “βαριά επιχειρησιακή ιστορία”, επειδή ανήκαν πολιτικά στη Ν.Δ.»!
Φίλες και φίλοι, για μια ακόμη φορά η “πένα” μας δικαιώνεται, αφού θα ενθυμίστε, πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε αναφερθεί στη διάλυση της ΕΥΠ και δη στην ευαίσθητη Θράκη μας, που επέφερε η διακυβέρνηση της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! 
Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε γράψει για την παράνομη δράση του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, που είναι η φωνή της Άγκυρας στην περιοχή και δρα εντελώς ανεξέλεγκτα! 
Όμως ο κόμπος έφτασε στο χτένι! Θα τολμήσει αυτή η κυβέρνηση να πράξει το εθνικό της χρέος κόβοντας το μακρύ χέρι της Τουρκίας στη Θράκη μας;
Και μια είναι η θαρραλέα και μοναδική απόφαση!
Το οριστικό κλείσιμο του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής! Ιδιαίτερα τώρα, που ο Ρ. Τ. Ερντογάν ξεσαλώνει καθημερινά κατά της Ελλάδος και ειδικότερα εάν μετατρέψει σε τζαμί το Σύμβολο της Ορθοδοξίας, την Αγιά Σοφιά!!        

Η Αμερική “αθωώνει” όλα τα πολιτικά πρόσωπα του σκανδάλου Novartis…



Προχθές η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι η Novartis AG, μια παγκόσμια εταιρεία φαρμακευτικής και υγειονομικής περίθαλψης που εδρεύει στη Βασιλεία της Ελβετίας, συμφώνησε να πληρώσει πάνω από 112 εκατομμύρια δολάρια για τη διευθέτηση κατηγοριών, διότι παραβίασε τα λογιστικά βιβλία, τα αρχεία και τις διατάξεις εσωτερικών λογιστικών ελέγχων του νόμου Foreign Corrupt Practices Act (FCPA), δηλαδή, του νόμου περί διεφθαρμένων πρακτικών αλλοδαπών.
Η εντολή της SEC διαπιστώνει ότι οι τοπικές θυγατρικές ή οι θυγατρικές της Novartis ή της πρώην θυγατρικής της Alcon Inc. συμμετέχουν σε προγράμματα για την πραγματοποίηση καταχρηστικών πληρωμών ή την παροχή παροχών σε δημόσιους και ιδιωτικούς παρόχους υγειονομικής περίθαλψης στη Νότια Κορέα, το Βιετνάμ και την Ελλάδα σε αντάλλαγμα για τη συνταγογράφηση ή τη χρήση της Novartis ή προϊόντα Alcon. Σύμφωνα με την εντολή, αυτά τα προγράμματα πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2012 και 2016 και ήταν γνωστά μεταξύ ορισμένων διαχειριστών των τοπικών θυγατρικών ή θυγατρικών. Η εντολή διαπιστώνει επίσης ότι η Novartis δεν διέθετε επαρκείς εσωτερικούς λογιστικούς ελέγχους στην πρώην επιχείρηση της Alcon στην Κίνα από το 2013 έως το 2015, οι οποίες χρησιμοποίησαν πλαστά συμβόλαια ως μέρος των τοπικών χρηματοδοτικών συμφωνιών που προκάλεσαν μεγάλες απώλειες και είχαν ως αποτέλεσμα η Novartis και η Alcon να διαγράψουν περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια σε άσχημο χρέος.
Σύμφωνα με την πρώτη ανάγνωση στην ανακοίνωση δεν υπάρχει καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα. Αναγνωρίζονται όμως αθέμιτες πρακτικές σε επίπεδο επαγγελματιών υγείας με την πληρωμή ταξιδιών σε γιατρούς για παρακολούθηση συνεδρίων με σκοπό τη καλύτερη διείσδυση των προϊόντων της στην ελληνική αγορά, αλλά και την πληρωμή επιδημιολογικών μελετών σε γιατρούς για τον ίδιο λόγο.
Δηλαδή, οι ΗΠΑ με έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό (τον μάθαμε από το σκάνδαλο της Siemens) τακτοποιούν το οικονομικό κομμάτι του σκανδάλου Novartis και “αθωώνουν” τα πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην Ελλάδα. Δηλαδή, με ακόμη πιο απλά λόγια, μας λέγουν οι ΗΠΑ, ότι στην Ελλάδα δεν έγινε καμιά δωροδοκία πολιτικών προσώπων! Τόσο μα τόσο απλά! Και κάποιοι που πίστευαν ότι στην Ελλάδα δεν την πληρώνουν μόνο οι Γιάννηδες Αγιάννηδες!!

Μετά από 20 αναβολές η υπόθεση μπήκε στο αρχείο…



Μετά από επτά χρόνια και 20 αναβολές το Η' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έπαυσε στις 24 Ιουνίου 2020 την ποινική δίωξη κατά του εκδότη - δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και κατά του δημοσιογράφου Ευάγγελου Τριάντη λόγω παραγραφής... Το δικαστήριο έκανε αποδεκτή την πρόταση της υπεράσπισης των κατηγορουμένων ότι το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης του πρώην προϊσταμένου της Διεύθυνσης Κατασκοπείας της ΕΥΠ Κώστα Αγγελάκη από τους κατηγορουμένους έχει παραγραφεί λόγω του ότι το αδίκημα έγινε δια του Τύπου... 
Έτσι για μια ακόμη φορά δημοσιογράφοι φυγομαχώντας την “σκαπούλαραν”... Ας όψεται όμως η “τυφλή” ελληνική δικαιοσύνη που δίνει το δικαίωμα στον καθένα να συκοφαντεί, να διαπομπεύει και τελικά να τη σκαπουλάρει...
Αλλά η παραπάνω δικαστική εξέλιξη, δεν είναι μόνο χτύπημα στην αδέσμευτη δικαιοσύνη! Είναι χτύπημα και κατά της Δημοκρατίας! 
Γιατί θα πρέπει κάποιος να ασχοληθεί και να δει, πως φτάσαμε σε τόσες αναβολές; Ήταν τόσο ισχυρά τα επιχειρήματα για να δοθούν τόσες αναβολές, ώστε η υπόθεση να οδηγηθεί σε παραγραφή; 
Ή μεταχειρίστηκαν κάποιοι ισχυρά “τζάκια” και οδηγήθηκε εκεί αυτή η υπόθεση; Έτσι απλά ρωτάω κάποια πράγματα που μου έρχονται στο μυαλό! Εσείς τι λέτε;;