Όλα πλέον στην περιοχή του ΒΔ Ειρηνικού Ωκεανού ανάμεσα σε Β.Κορέα και ΗΠΑ εισέρχονται σε «πολεμική φάση», ακριβώς λίγο πριν το « πάτημα του κουμπιού» και πρόκειται για καθαρά πολεμικές ενέργειες.....
Το Πεντάγωνο μετά από εντολή του προέδρου Ν.Τραμπ αποστέλλει εσπευσμένα στην κορεατική Χερσόνησο, αδιευκρίνιστο αριθμό πυρηνοκίνητων υποβρυχίων εφοδιασμένα φυσικά με βαλλιστικούς πυραύλους.
Η πρόσφατη δοκιμή Βορειοκορεατικού βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς Hwaseong-12 την νύχτα της 29ης Αυγούστου, έχει «απελευθερώσει τους ασκούς του Αιόλου» στην αμερικανική πρωτεύουσα, για τις πραγματικές ικανότητες της χώρας αυτής στον τομέα των πυρηνικών όπλων .
Πληροφορίες αναφέρουν, σύμφωνα με το pentapostagma.gr, ότι αμερικανικοί δορυφόροι και επίγεια συστήματα εντοπισμού και παρατήρησης έχουν πιστοποιήσει έντονη δραστηριότητα στις υπόγειες εγκαταστάσεις όπου πραγματοποιείται η ανάπτυξη του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας .
Πρόκειται για επικείμενη πυρηνική δοκιμή η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, σημαίνοντας συναγερμό στις ΗΠΑ .
Ο πύραυλος διήνυσε απόσταση 2700 μέτρων και έπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό στα ανατολικά του ιαπωνικού νησιού Hokkaido.
Το ύψος της τροχιάς του έφτασε τα 550 χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι οι Βορεικορεάτες διαθέτουν δυνατότητες στρατηγικού πλήγματος κατά των ΗΠΑ , και αυτό δεν γίνεται να αφεθεί στην τύχη, όχι από τους Αμερικανούς πρώην στρατηγούς και νυν συμβούλους του προέδρου των ΗΠΑ.
Την ίδια στιγμή Ρώσοι αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι παίζεται ένα μεγάλο παγκόσμιο παιχνίδι ταυτόχρονα σε Συρία και Βόρεια Κορέα, ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις Ρωσία και ΗΠΑ.
«Γιατί υποστήριξε η Ρωσία στρατιωτικά μέτρα κατά της ΛΔΚ, ενώ η Πιονγκγιάνγκ ελπίζει σαφώς για τη στήριξη της Μόσχας στο Συμβούλιο Ασφαλείας;», ρωτά Ρώσος αναλυτής.
«Μήπως επειδή οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι η κατάσταση στην Συρία είναι πλέον μια χαμένη υπόθεση; Αν εξετάσουμε σήμερα το όλο θέμα θα δούμε ότι από τα σύνορα της Συρίας απομακρύνεται το «γκρίζο χρώμα του ISIS», και οι κυβερνητικές δυνάμεις καταλαμβάνουν σταδιακά όλο και περισσότερα εδάφη, κάνοντας σαφές γιατί ο Λευκός Οίκος αναζητά με βιασύνη αναζητά νέες λύσεις και συγκρούσεις», τονίζει ο ίδιος.
«Οι Αμερικανοί προσπάθησαν να κερδίσουν την Συρία όταν μόνο οι δυνάμεις των Κούρδων είναι αρκετές για να καταλάβουν την Ράκκα. Ακόμη και οι αμερικανικοί πύραυλοι Tomahawks δεν θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ισορροπίας στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Οι κυρώσεις δεν επηρεάζουν ούτε τη Ρωσία ούτε το Ιράν. Έτσι η απεμπλοκή των ΗΠΑ από την κατάσταση αυτή είναι πλέον μονόδρομος .
Για πολύ καιρό, ο Κιμ ήταν ένα «αγκάθι» για την Ουάσινγκτον. Λόγω του ολοκληρωτισμού και της εγγύτητας στην αμερικανική ήπειρο , αλλά και λόγω των πυρηνικών όπλων του. Τα πυρηνικά όπλα στα χέρια κρατών όπως η Βόρεια Κορέα αποτελούν μέγα κίνδυνο σύμφωνα με το Πεντάγωνο.
Ειδικά όταν εμφανίζονται άγνωστοι βαλλιστικοί πύραυλοι που είναι ικανοί να πλήξουν την αμερικανική επικράτεια, δεν υπάρχει πλέον χρόνος για «συζητήσεις» .
Γιατί λοιπόν η Μόσχα δεν υποστήριζε την Πιονγκγιάνγκ ενάντια στις ΗΠΑ ;
Επειδή η Συρία δεν είναι τόσο ο Άσαντ όσο η ισλαμική τρομοκρατία, η οποία επηρεάζει αντικειμενικά την ζωή ολόκληρης της ηπείρου. Η Συρία είναι μια μακροχρόνια φίλη χώρα που θα συνεργαστεί για πολλά χρόνια μετά την παύση του εμφυλίου πολέμου με την Μόσχα .
Την ίδια στιγμή η Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας έχει καταστεί αμερικανικός στόχος λόγω των συντονισμένων και προκλητικών ενεργειών της. Αυτό είναι μάλλον ένα κινεζικό πρόβλημα.
Οι Κινέζοι σε αυτή την περίπτωση πρέπει να επιλέξουν, με ποιους θα πολεμήσουν. Και αυτή η κλήση απευθύνεται αποκλειστικά στο Πεκίνο.
Αν κοιτάξετε προσεκτικά το πώς οι Ρώσοι αντιπρόσωποι ενήργησαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, γίνεται σαφές, ότι δεν υπερασπίζονται κανέναν. Απλά βοηθάνε να απαλλαγεί η Μόσχα από τα κρίσιμα οικονομικά μέτρα των ΗΠΑ. Η ΛΔΚ ενάντια στις ΗΠΑ δεν είναι ο πόλεμος μας. Εμείς σε αυτόν τον πόλεμο είμαστε θεατές,…μόνο», καταλήγει ο ίδιος .
Αυτό σημαίνει πιθανότατα πολλά για αυτά που θα διαδραματιστούν το επόμενο διάστημα στην Κορεατική χερσόνησο , η οποία θα βρεθεί στο επίκεντρο της παγκόσμιας κοινής γνώμης .
Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, καλώντας σε αυτοσυγκράτηση και διάλογο προκειμένου, όπως τόνισε, να αποφευχθεί «μια ευρεία σύγκρουση» στη χερσόνησο.
«Τα προβλήματα της περιοχής δεν θα πρέπει να διευθετηθούν παρά μέσω του άμεσου διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, χωρίς κανέναν όρο», ανέφερε ο Πούτιν σε ανακοίνωσή του ενόψει της συνόδου των BRICS από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου στην Κίνα.
«Οι προκλήσεις, η πίεση και η στρατιωτική και προσβλητική ρητορική αποτελούν αδιέξοδο»,συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η ελπίδα πως «μόνο η άσκηση πίεσης θα σταματήσει το πυρηνικό και βαλλιστικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ είναι μάταιη και λανθασμένη».
Ο Πούτιν εκτίμησε επίσης ότι η κορεατική χερσόνησος βρίσκεται αυτή την περίοδο «στα πρόθυρα μιας ευρείας σύγκρουσης», ενώ ζήτησε για μια ακόμη φορά να υποστηριχθεί ο οδικός χάρτης που έχουν προτείνει η Ρωσία και η Κίνα για την αποκλιμάκωση της έντασης.
Μόσχα και Πεκίνο έχουν προτείνει πολλές φορές την επιβολή διπλού «μορατόριουμ»: την ταυτόχρονη αναστολή των πυρηνικών και βαλλιστικών δοκιμών από τη Βόρεια Κορέα από τη μία πλευρά και των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας από την άλλη.
Μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να εξαπολύσει «πυρ και οργή» εναντίον της Βόρειας Κορέας και την εκτόξευση την Τρίτη ενός νέου βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ, ο οποίος πέρασε πάνω από την Ιαπωνία, η ένταση έχει κλιμακωθεί ξανά στην κορεατική χερσόνησο.
Στο μεταξύ ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις τόνισε χθες ότι ακολουθεί την ίδια γραμμή με τον πρόεδρο Τραμπ στο θέμα της Βόρειας Κορέας.
Ο Μάτις είχε επισημάνει την Τετάρτη ότι μια διπλωματική λύση είναι ακόμη πιθανή, αφού ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι οι συζητήσεις με τη Βόρεια Κορέα «δεν είναι λύση», αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι δύο άνδρες έχουν διαφορετική προσέγγιση στο θέμα.
«”Διπλωματική” μπορεί να σημαίνει οικονομικές κυρώσεις, κυρώσεις του ΟΗΕ, δεν είναι μόνο συνομιλίες. Δεν αντέκρουσα τον πρόεδρο. Δεν μιλάμε με τους Βορειοκορεάτες προς το παρόν»,εξήγησε ο Μάτις.
Από την πλευρά της Γαλλίας, ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν εκτίμησε σήμερα ότι η Πιονγκγιάνγκ μπορεί να έχει «σε μερικούς μήνες την ικανότητα να πλήξει με πυρηνικά όπλα τις ΗΠΑ, ακόμη και την Ευρώπη».
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, ο Λε Ντριάν τόνισε ότι πρέπει να ανησυχούμε για τη Βόρεια Κορέα, καθώς «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή».
«Βλέπουμε ότι η Βόρεια Κορέα έχει θέσει ως στόχο της να αποκτήσει αύριο πυραύλους που θα μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα. Σε μερικούς μήνες αυτό θα είναι πραγματικότητα και εκείνη τη στιγμή, όταν θα έχει τα μέσα για να πλήξει με πυρηνικά όπλα τις ΗΠΑ, ή ακόμη και την Ευρώπη, και τουλάχιστον την Ιαπωνία και την Κίνα, η κατάσταση θα είναι εκρηκτική», γι’ αυτό πρέπει να προετοιμαστούμε, υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος.
TAGS:ΗΠΑ - ΚΟΡΕΑ