Τα 20 έχουν φτάσει τα περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, όπως προκύπτει από την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) που δημοσιεύτηκε χθες.....
Μέχρι στιγμής, οι θάνατοι παραμένουν δύο και πρόκειται για τις δύο ηλικιωμένες γυναίκες στην Αργολίδα.
Η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας εξακολουθεί να παραμένει η μοναδική γεωγραφική περιοχή που έχει επηρεαστεί για φέτος από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Μέχρι στιγμής δηλαδή δεν έχουν καταγραφεί αλλού στη χώρα κρούσματα. Ωστόσο, οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν αποκλείουν την εμφάνιση κρουσμάτων λοίμωξης από τον ιό του δυτικού Νείλου και σε άλλη γεωγραφική περιοχή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 12 παρουσίασαν επιπλοκές στο κεντρικό νευρικό σύστημα, δηλαδή εγκεφαλίτιδα ή /και μηνιγγίτιδα, ή/και οξεία χαλαρή παράλυση, ενώ τα οκτώ δεν είχαν επιπλοκές στο κεντρικό νευρικό σύστημα.
Καθώς οι περιοχές κυκλοφορίας του ιού κατά την τρέχουσα περίοδο δεν μπορούν να προβλεφθούν με ασφάλεια, λόγω της σύνθετης επιδημιολογικής επιτήρησης του ιού, το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει την ανάγκη τήρησης ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια: Χρήση σίτας, χρήση κουνουπιέρας σε περιοχές με μεγάλους πληθυσμούς κουνουπιών, χρήση εντομοκτόνων στον αέρα, μπλούζες με μακριά μανίκια και παντελόνια. Το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει επίσης ότι το πότισμα καλό είναι να γίνεται τις πρωινές ώρες, ενώ πρέπει να απομακρύνεται το στάσιμο νερό από λεκάνες, βάζα, γλάστρες, υδρορροές και άλλα μέρη του κήπου.
crashonline.gr