...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Εκτός ελέγχου η κατάσταση

asfuksia-ston-peiraia-maxairwmata-stin-xio.w_l
Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων....
Στην Ειδομένη επικρατεί χάος με επεισόδια μεταξύ προσφύγων και αστυνομικών δυνάμεων. Στον Πειραιά η κυβέρνηση αναζητεί τρόπους αποσυμφόρησης του λιμανιού όπου βρίσκονται πάνω από 5.700 πρόσφυγες και μετανάστες με 1100 σκηνές να έχουν στηθεί στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Την ίδια ώρα πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εξαγγείλει πορεία το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας με αίτημα να ανοίξουν τα σύνορα.

Χθες σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Τρίτης στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρουσία εκπροσώπων αρμόδιων υπουργείων, του Λιμενικού Σώματος, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων αποφασίσθηκε να μεταβούν σήμερα στον Πειραιά δικηγόροι και μεταφραστές προκειμένου να πείσουν τους ανθρώπους εκεί να μεταφερθούν σε οργανωμένα κέντρα διαμονής.

Νέο hotspot στον Σκαραμαγκά

Σχεδιάζεται μετακίνηση ορισμένων προσφύγων και μεταναστών σε νέο χώρο που έχει διαμορφωθεί στον Ελαιώνα αλλά και σε τουριστικό κέντρο με οικίσκους στην Κυλλήνη που έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 1.300 ατόμων.Κέντρο φιλοξενίας θα δημιουργηθεί και στον Σκαραμαγκά.

Σήμερα, Τετάρτη θα διανεμηθούν από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ενημερωτικά φυλλάδια προς τους πρόσφυγες και μετανάστες όπου θα τους εξηγούν γιατί θα πρέπει να μετακινηθούν από το λιμάνι αλλά και τις διαδικασίες που θα πρέπει οι ίδιοι να ακολουθήσουν καθώς τα σύνορα πλέον είναι κλειστά. Στην όλη διαδικασία αναμένεται να υπάρξει η συνδρομή και διερμηνέων που θα διαθέσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Συμπλοκές στην Ειδομένη
Επεισόδια σημειώθηκαν για μία ακόμη φορά στην Ειδομένη μεταξύ προσφύγων-μεταναστών και των δυνάμεων της αστυνομίας που βρίσκονται στην περιοχή. Συγκεκριμένα πρόσφυγες άρχισαν να πετούν πέτρες προς τα ΜΑΤ όταν εκείνες επιχείρησαν να ξηλώσουν τα αντίσκηνα. Παράλληλα έστησαν οδοφράγματα με κάδους ενώ διαμαρτύρονται πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα.

Μαχαιρώματα στη Χίο

Xθες το απόγευμα στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός Χίου ομάδες Ιρανών και Αφγανών διαπληκτίστηκα με τη σύγκρουση να φτάνει το βράδυ στα άκρα με μαχαιρώματα. Οπως αναφέρει ο Πολίτης, στο Κέντρο Κράτησης που πλέον φιλοξενούνται πάνω από 1.500 άτομα, επικρατεί ήδη αναστάτωση με τους περίπου 12 Αστυνομικούς, Λιμενικούς και στελέχη της Frontex που έχουν επιφορτιστεί με τη βραδινή φύλαξη του Κέντρου να διατυπώνουν μέσω του «π» τους φόβους τους για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί μέσα σε αυτό. Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός ότι έχει δοθεί εντολή στα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας να αποφεύγουν τη χρήση στολής εντός του Κέντρου, ώστε να μην αποτελούν στόχο των συγκεκριμένων ομάδων.

http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/asfuksia-ston-peiraia-maxairwmata-stin-xio-xaos-stin-eidomeni