...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΟ «ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ»!

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΑΔΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΤΑΝΤΟ ΚΑΙ ΜΑΖΙ... ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ!
ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ: Ο Αβαταγγελος που έμεινε, ο Ματαντος που έφυγε σαν κύριος και…
Όπου είχαμε εντοπίσει την προπαρασκευή της μεθόδευσης που αποκαλυπτει το newsbomb:
Διαβάστε το πώς Έλληνας δικαστικός αιτιολογεί τη νομική απαλλαγή του Μιχάλη Ματαντού, ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων στο σκάνδαλο των υποβρυχίων που μοίραζε μίζες εκατομμυρίων ευρώ για να δοθεί η «δουλειά» στους Γερμανούς της Ferrostaal. – Πώς αυτή η διαδικασία μπορεί να βγάλει… λάδι και τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, αν δεν απορρίψει εμφατικά την πρόταση του αντεισαγγελέα Βεργώνη, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.
Ενα σκάνδαλο μεγατόνων, 37 κατηγορούμενοι, 4 καταζητούμενοι, μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και μια δικογραφίαπου ανάμεσα σε όλα τα σοβαρά, εμπεριέχει και μια υποψία, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, «δημιουργίας δεδικασμένου», ικανού να βγάλει… λάδι όχι μόνο έναν εκ των βασικών κατηγορουμένων για ενεργητική δωροδοκία και νομιμοποίηση, αλλά και έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές και καταζητούμενους στη χώρα μας, μιας άλλης υπόθεσης. Ο λόγος για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και το σκάνδαλο της Siemens.
Πώς μπορεί να συνδέεται το σκάνδαλο των υποβρυχίων και των προμηθειών του ΥΠΕΘΑ με τον άνθρωπο που χαρακτηρίζεται ως ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος των Γερμανών που λάδωναν κόμματα και πολιτικούς;
Στην Ελλάδα του 2015, τη χώρα που «ρήμαξαν» τα λαμόγια και οι δοσίλογοι, όλα γίνονται.
Αυτό, ωστόσο, το οποίο εξέπληξε είναι η επιλογή του Αντιεισαγγελέα Εφετών, Ευστάθιου Βεργώνη να υιοθετήσει συγκεκριμένη νομική θεωρία στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, η οποία εν οδηγεί στο να κηρυχθεί ως εν μέρει απαράδεκτη η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του Μιχαήλ Ματαντού.
Ο λόγος για τον εφοπλιστή που σύμφωνα με το κατηγορητήριο αποτέλεσε το συνδετικό κρίκο, μεσάζοντα της γερμανικής εταιρείας HDW/Ferrostaal και τον άνθρωπο που για λογαριασμό των Γερμανών «λάδωνε» τον Άκη Τσοχατζόπουλο και όχι μόνο, ώστε να «κλειδώσει» την υπογραφή της σύμβασης για τα 3+1 νέα υποβρύχια ύψους 1.385.277.177 ευρώ, την επισκευή άλλων τριών υποβρυχίων τύπου 209, αξίας 826.173.947 ευρώ και την προμήθεια 54 συστημάτων K/B Stinger με τον εξοπλισμό αυτών, αξίας 135.000.000 ευρώ.
Ο Ματαντός λοιπόν που μοίραζε σαν… τραπουλόχαρτα τις μίζες εκατομμυρίων ευρώ, προτείνεται από τον Αντεισαγγελέα Εφετών κ. Ευστάθιο Βεργώνη, στην ποινική δικογραφία που υπέβαλλε προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών στις 12 Δεκεμβρίου 2014, να πέσει στα μαλακά για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας, λόγω… αλλοδαπού δεδικασμένου. Και τούτο, καθώς ο Ματαντός ακολούθησε το… παράδειγμα Χριστοφοράκου και επέλεξε να συνδιαλαγεί με τις γερμανικές αρχές και να εξασφαλίσει την προστασία τους, ακριβώς με το καθεστώς που απολαμβάνει και ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, πρωταγωνιστής και καταζητούμενος στη χώρα μας για το σκάνδαλο της Siemens. H δε γερμανική δικαιοσύνη, φρόντισε από την πλευρά της να αναστείλει οριστικά και αμετάκλητα την κατ’ αυτού ποινική διαδικασία, σύμφωνα με το άρθρο 153 α του γερμανικού Κώδικα ποινικής διαδικασίας, με τον κατηγορούμενο να εξασφαλίζει την παύση της ποινικής δίωξης καταβάλλοντας στις γερμανικές αρχές ποσό 250.000 ευρώ.
Ο κ. Βεργώνης ζητά προκαλώντας πολλά ερωτηματικά από το Συμβούλιο Εφετών να εξεταστούν δύο ζητήματα, θέτοντας ευθέως θέμα… απαλλαγής του Ματαντού για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας: «Το πρώτο αν η απόφαση αυτή (σ.σ. του Πρωτοδικείου Μονάχου) αποτελεί δικαστική απόφαση ή δικαστική διαταγή με την οποία περατώνεται αμετάκλητα η ποινική διαδικασία» αναφέρει χαρακτηριστικά και φτάνει στο σημείο για να υποστηρίξει μια άξια απορίας πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών με την οποία επιχειρείται να βγει… λάδι ο Ματαντός, να παραπέμψει σε μελέτη του καθηγητή Θεοχάρη Δαλακούρα, η οποία δημοσιεύτηκε στα «Ποινικά Χρονικά» το 2014 και στην οποία αναφέρει ότι: «υπό το κράτος της κυρίαρχης θέσης της αρχής της νομιμότητας στο γερμανικό ποινικό δικονομικό δίκαιο, η κατά το έτος 1975 εισαγωγή του θεσμού της αποχής από την ποινική δίωξη με τις 153, 153α μέχρι 153e StPO αντιμετωπίστηκε αρχικά με αρκετή επιφυλακτικότητα, γρήγορα όμως εμπεδώθηκε στην πράξη και αναδείχθηκε σε αποτελεσματικό όχημα ελάφρυνσης της ποινικής δικαστικής ύλης».
Η πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν συνειδητοποιήσει κανείς ότι ο Ματαντός, δικάστηκε από τις γερμανικές αρχές για πλημμελήματα μικρής απαξίας και περιπτώσεις που υφίστανται δυνητική ευχέρεια στα γεμανικά δικαστήρια μη επιβολής ποινών. Δηλαδή, για ένα τεράστιο σκάνδαλο που ζημίωση την πατρίδα μας με μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και ποσό σχεδόν 3 δισ που κατέληξε στα ταμεία γερμανικής εταιρείας, η ελληνική δικαιοσύνη καλείται να κρίνει έναν εκ των βασικών κατηγουμένων και να τον… απαλλάξει κατά πρόταση του Αντεισαγγελέα, κ. Βεργώνη, επειδή οι Γερμανοί τον δίκασαν για πλημμέλημα.
Αν κάτι τέτοιο γίνει δεκτό από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, τότε πολλοί μιλούν για μια ακόμη «μαχαιριά» στην καρδιά του ελληνικού κράτους που όμοιά του, όμως, δεν θα έχουμε ξαναζήσει. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στον αγώνα μας για την αποκάλυψη όλων των λεπτομερειών αυτής της σκοτεινής υπόθεσης.
Ετσι… δικάζουν οι Γερμανοί
Αξίζει να σημειωθεί ο τρόπος με τον οποίο δίκασε η γερμανική δικαιοσύνη τον Ματαντό, ζητώντας του να καταβάλλει ποσό 250.000 ευρώ για αποκατάσταση της προκληθείσας ζημιάς. Ο κ. Βεργώνης, στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, τονίζει χαρακτηριστικά: «Στην προκείμενη περίπτωση, όπως διαπιστώνεται από την ανάγνωση της απόφασης, μετά την εκπλήρωση των τεθέντων από τον εισαγγελέα όρων στον κατηγορούμενο, εξαλείφθηκε το δημόσιο συμφέρον για την ποινική δίωξη και αποφασίστηκε ότι η αποδοθείσα σε αυτόν πράξη δεν μπορεί να διωχθεί, κατέστη δηλαδή ανέγκλητη, και έτσι, σύμφωνα με όσα εκτέθηκαν περατώθηκε η ποινική διαδικασία κατ’ αυτού, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 153 α ΚΠΔ, με συνέπεια την οριστική περάτωση της διαδικασίας».
Παράλληλα, ο κ. Βεργώνης ζητά από το Συμβούλιο Εφετών να εξεταστεί ποια είναι η πράξη που αποδόθηκε από τον Γερμανό εισαγγελέα στον εκεί κατηγορούμενο Μιχάλη Ματαντό. «Οπως συνάγεται από το περιεχόμενο της εισαγγελικής πρότασης για την αναστολή, σε αυτόν αποδόθηκαν οι ίδιες πράξεις που του αποδόθηκαν κατά την παρούσα διαδικασία, χαρακτηριζόμενες ως άμεση συνέργεια σε δωροδοκία, ενώ τα ποσά είναι τα ίδια, αφού η άνω «λίστα Ματαντού» επισυνάφθηκε στο αποδοθέν από τον Γερμανό εισαγγελέα».