...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Προ των πυλών το HTTP/2 που θα αλλάξει το Internet


Πριν από δύο ημέρες (Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου) ανακοινώθηκε ότι η επόμενη...
σημαντική αναβάθμιση του HTTP πρωτοκόλλου έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίησή του, καθώς οριστικοποιήθηκαν και επισήμως οι τεχνικές προδιαγραφές του.
Σύμφωνα με ανάρτηση του προέδρου του IETF HTTP Working Group , Mark Nottingham, ολοκληρώθηκε και επίσημα η οριστικοποίηση των τεχνικών προδιαγραφών του πρωτοκόλλου HTTP/2 και πλέον ο δρόμος για την πλήρη εφαρμογή του είναι ανοιχτός.
Απομένει η επεξεργασία και σύνταξη του κειμένου των προδιαγραφών και η δημοσίευσή του. Το HTTP/2 είναι η σημαντικότερη αλλαγή που θα έχει συντελεστεί στο Hypertext Transfer Protocol, μετά από την τελευταία αλλαγή που συντελέστηκετο 1999 με την έλευση του HTTP 1.1.
Το νέο πρότυπο φέρνει μια σειρά από πλεονεκτήματα σε μια από τις πιο θεμελιώδεις τεχνολογίες του διαδικτύου, όπως ταχύτερη φόρτωση σελίδας , μεγαλύτερης διάρκειας συνδέσεις καθώς και τη δυνατότητα προώθησης δεδομένων από τον server στην τοπική cache, ώστε να μην χρειάζεται η ανάκτηση τους αργότερα. Επιπλέον προσφέρει υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας.
internet
To Http2 θα προσφέρει μια σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα και νέες δυνατότητες στους χρήστες του Διαδικτύου
Το HTTP/2 χρησιμοποιεί τα ίδια HTTP API που γνωρίζουν οι προγραμματιστές προσφέροντάς τους παράλληλα νέες δυνατότητες.
Με το HTTP/2, ένα νέο χαρακτηριστικό multiplexing επιτρέπει πληθώρα των αιτημάτων να παραδοθεί ταυτόχρονα, έτσι ώστε να μην μπλοκάρεται το φόρτωμα των σελίδων. Με το παλιό HTTP 1.1, πολλαπλά requests οδηγούν σε πτώση της απόδοσης του server και δημιουργούν προβλήματα στο φόρτωμα των σελίδων.
Το νέο πρότυπο HTTP/2 βασίστηκε στο πρωτόκολλο SPDY της Google, η οποία δήλωσε πριν από λίγες ημέρες πως θα πραγματοποιήσει την πλήρη αλλαγή του σε HTTP/2 στον Chrome browser.
Στην σχετική ενότητα των συχνών ερωτημάτων (FAQ) για το HTTP/2 οι προγραμματιστές μπορούν να τεστάρουν το νέο πρωτόκολλο και να πραγματοποιήσουν δικές τους βελτιώσεις.
Σε σύντομο διάστημα το πρότυπο θα περάσει από την διαδικασία επιθεώρησης του οργανισμού Request For Comments Editor, ώστε να δημοσιευθεί στην τελική του μορφή.