Aπίστευτα εξωτικά συστήματα με πρωτοφανείς ικανότητες, παρουσίασε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν κατά την διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του στην Δούμα....
Εκτός από τον νέο διηπειρωτικός βαλλιστικό πύραυλος RS-28 Sarmat, παρουσίασε άλλες πέντε συστήματα, εκ των οποίων η ανάπτυξη των τεσσάρων ήταν εντελώς άγνωστη στην Δύση:
Το πλέον εκπληκτικό από τα νέα οπλικά συστήματα είναι ένας πύραυλος cruise με πυρηνικό κινητήρα ο
οποίος επιτρέπει στον χρήστη να πλήξει στόχους σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη αφού μπορεί να ίπταται για εβδομάδες αν όχι μήνες!
Ο πύραυλος που αυτή την περίοδο αναπτύσσεται θα μπορεί να ίπταται γύρω από ηπείρους σε χαμηλό ύψος, να αποφεύγει το ανάγλυφο, τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης, τα αντιπυραυλικά συστήματα, ενώ χάρις στην αμφίπλευρη ζεύξη δεδομένων οι χειριστές του θα μπορούν να ελέγχουν την πτήση του αυξάνοντας την επιβιωσιμότητα του.
Όπως φάνηκε από το βίντεο κατά την παρουσίαση του συστήματος από το Ρώσο Πρόεδρο το βλήμα εκτοξεύεται από την Ρωσία διασχίζει προς τα νότια τον Ατλαντικό Ωκεανό, περνά το Ακρωτήριο Horn κατευθύνεται προς τα βόρεια και πλήττει την… Hawai!
Το τρίτο όπλο που παρουσίασε είναι το νέο όχημα-φορέας πυρηνικών κεφαλών (Independent Post-Boost Vehicles, IPBV) “Avangard” που εφαρμόζεται σε διηπειρωτικούς πυραύλους και το οποίο αρχικά θα εξοπλίσει το Sarmat.
Πρόκειται για πολλαπλά οχήματα-φορείς πυρηνικών κεφαλών στους διηπειρωτικούς πυράυλους που αντικαθιστούν το μοναδικό όχημα-φορέα MIRV το οποίο έφερε τις πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές. Τ όχημα φορέας απελευθέρωνε στην τελική φάση της πτήσης της κεφαλές οι οποίες ακολουθούσαν μια γραμμική, προβλέψιμη τροχιά προς την Γη.
Έτσι κάθε όχημα-φορέας μπορεί να ακολουθήσει την δική του τροχιά εκτός ατμόσφαιρας και να απελευθερώσει στην συνέχεια τις κεφαλές οι οποίες θα ακολουθήσουν μια πιο ανεξάρτητηι, μη προβλεπόμενη πορεία από τα αντιβαλλιστικά όπλα του αντιπάλου, από ότι αν έφευγαν από ένα μοναδικό MIRV.
Κατά αυτό τον τρόπο ένας μόλις πύραυλος με αριθμό οχημάτων-φορέων IPBV “Avangard” θα μπορεί να πλήξει μια σαφώς πιο ευρύτερη περιοχή από ότι ένας υπάρχων βαλλιστικός διηπειρωτικός πύραυλος εξοπλισμένος με ένα μοναδικό MIRV, αλλά το κυριότερο είναι ότι θα μπορέσει να προκαλέσει πλήγμα με ελάχιστες πιθανότητες να αναχαιτιστεί.
Το τέταρτο σύστημα που παρουσίασε ο Ρώσος Πρόεδρος είναι ο αεροεκτοξευόμενος πύραυλος KH-47M2 “Kinzhal”, ο οποίος τεχνολογικά βασίζεται στον αντιπλοϊκό πύραυλο Zircon των 6 Mach.
Ο νέος πύραυλος μπορεί να πλήξει στόχους σε απόσταση 2.000 χλμ. με ταχύτητα Mach 10 και μεταφέρεται από αεροσκάφη MiG-31 και Su-57. Το σύστημα σύμφωνα με πληροφορίες έχει αναπτυχθεί ήδη σε αεροπορικές μονάδες στην Νότια Στρατιωτική Περιοχή.
Ο πύραυλος αυτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά μεγάλων πλοίων επιφανείας και είναι ουσιαστικά μη ανασχέσιμος από τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα.
Το πέμπτο σύστημα είναι μια διηπειρωτική πυρηνική τορπίλη με την κωδική ονομασία Kanyon ή Status-6. Το συγκεκριμένο σύστημα αποτελεί αναβίωση ενός σοβιετικού συστήματος το οποίο θα μπορεί να εξαπολύεται είτε από υποβρύχια είτε από την ξηρά και έχει εμβέλεια εμβέλεια περίπου 10.000 χλμ.!
Η τορπίλη είναι εξοπλισμένη με μικρό πυρηνικό αντιδραστήρα (!) και μπορεί να φτάσει την ταχύτητα των 54 κόμβων. Η τορπίλη μπορεί να φτάσει σε μέγιστο βάθος 1.000 μέτρα και μπορεί με την πυρηνική της κεφαλή να πλήξει αεροπλανοφόρα, υποβρύχια και παράκτιες εγκαταστάσεις.
Το έκτο υπερόπλο που παρουσίασε ο Ρώσος Πρόεδρος την περασμένη Πέμπτη είναι ένα νέο πυροβόλο laser επί οχήματος το οποίο θα μπορεί να αναχαιτίσει μικρούς στόχους σε μικρή απόσταση. Με αυτό το όπλο η τεχνολογία λέιζερ, εισάγεται πλέον στο τακτικό πεδίο μάχης.
pronews.gr