Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Μια συναρπαστική γεωλογική ευθυγράμμιση εντοπίστηκε στον Άρη: τα βουνά Όλυμπος, Pavonis, Arsia και Ascraeus αποτελούν ένα σχεδόν τέλειο τρίγωνο, στην επιφάνειά του....
Μπορεί, άραγε, αυτά τα τέσσερα χαρακτηριστικά σημεία να μας «φανερώνουν» έναν πιθανό «τεχνητό» γεωλογικό σχηματισμό στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη;
Αυτά τα ηφαίστεια βρίσκονται στην περιοχή Tharsis στον Άρη και είναι συνολικά γνωστά ως Tharsis Montes και αποτελούν το λεγόμενο «Τετράγωνο Tharsis».
Ενδιαφέρον και ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα τρία ηφαίστεια του Tharsis Montes είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα σε απόσταση περίπου 700 χιλιομέτρων (μετρώντας από κορυφή σε κορυφή), σε μια «γραμμή» προσανατολισμένη νοτιοδυτικά-βορειοανατολικά. Αυτή η ευθυγράμμιση (η βάση του τριγώνου) μάλλον λίγο απίθανο να είναι συμπτωματική. Εκτός, αν όλο αυτό αποδεικνύει πως η μητέρα φύση στον Άρη, είναι πολύ πιο καλλιτεχνική από την ανθρώπινη φαντασία η οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση, παραδόξως, μπορεί να υπολογιστεί…
Επιπλέον, αρκετά μικρότερα ηφαιστειακά κέντρα, βορειοανατολικά του Tharsis Montes βρίσκονται σε επέκταση μία γραμμής. Τα τρία ηφαίστεια (και κυρίως η Arsia Mons) έχουν επίσης όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα και τα ρήγματα κατάρρευσης, από τα οποία έχουν εκφραστεί πλευρικά και μετατοπίζονται κατά μήκος της ίδιας βορειοανατολικής-νοτιοδυτικής τάσης. Η «γραμμή» αντιπροσωπεύει σαφώς ένα σημαντικό δομικό χαρακτηριστικό του πλανήτη, αλλά η προέλευσή της εξακολουθεί να είναι αβέβαιη.
Ο κ. Camacho, ο οποίος διαχειρίζεται το mundodesconocido.es, εξηγεί στο βίντεο που ακολουθεί τη μακρά διερεύνησή του σχετικά με τα ιδιόμορφα χαρακτηριστικά και τα σημαντικά γεωλογικά στοιχεία του Άρη, τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα ότι υπάρχει κάτι πολύ περισσότερο στον κόκκινο πλανήτη, από όσα μας έχουν πει και μας λένε.
Στην πραγματικότητα, ο κ. Camacho υποστηρίζει σε ένα βίντεο στο YouTube ότι το όρος Όλυμπος (του πλανήτη Άρη) – το μεγαλύτερο του ηλιακού συστήματος – και τα άλλα τρία που υπέδειξε, έχουν τεθεί με τεχνητό τρόπο στις σημερινές θέσεις τους και θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα ενός προχωρημένου αστικού πολιτισμού που κατοικούσε τον Άρη στο άγνωστο και μακρινό παρελθόν.
Επίσης, ο κ. Camacho δείχνει μια συναρπαστική «σύνδεση» μεταξύ του Olympus Montes και των τριών άλλων γεωλογικών χαρακτηριστικών στον Άρη, τα οποία υποστηρίζει ότι είναι σχεδόν τέλεια ευθυγραμμισμένα μεταξύ τους (η βάση του υποθετικού τριγώνου).
Επιπλέον, ο Camacho υποστηρίζει ότι η αμερικανική διαστημική υπηρεσία (NASA) γνωρίζει όλα αυτά τα γεγονότα επειδή έχει στείλει μερικές από τις αποστολές της σε περιοχές του Άρη, στις περιοχές συμβαίνουν υπερδιάστατες συρροές.
Ωστόσο, ο Camacho υποστηρίζει ότι εκτός από τα προαναφεθέντα, υπάρχει ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη που αξίζει προσοχής: το βουνό Alba. Καθώς, εάν σχεδιάσουμε μια γραμμή από το Olympus προς το Alba , θα βρούμε μια άλλη πολύπλοκη σύνδεση.
Εκείνο, λοιπόν, που αποκαλύπτεται κατά την νοητή ένωση των κορυφών του Ολύμπου, Alba και Ascraeus είναι ΈΝΑ ΑΚΟΜΑ σχεδόν ίδιο συναρπαστικό τρίγωνο με σχεδόν ταυτόσημες γωνίες. Τέλος, υποστηρίζει ότι η απόσταση μεταξύ των τριών προαναφερθέντων βουνών στον Άρη υπολογίζεται στα περίπου 1.700 χιλιόμετρα.
Μόλις είδε τι Σχηματίζει το Όρος Όλυμπος στον Άρη Κατάλαβε ότι Υπάρχει Κάτι Περισσότερο Εκεί, από όσα μας λένε!
Και δεν φτάνουν μόνο τα προηγούμενα, αλλά για να υποστηρίξει περαιτέρω του ισχυρισμούς του ο Camacho, υπενθυμίζει ότι τόσο τα επίμαχα ηφαίστεια όσο και ο Όλυμπος του Άρη, ονομάζεται Διόγκωση Tharsis για τον απλούστατο λόγο ότι είναι κατά μέσο όρο περίπου 10 χιλιόμετρα (33.000 πόδια) πάνω από το μέσο υψόμετρο του πλανήτη. Υποδηλώνεται, δηλαδή, πως η περιοχή Tharsis θα μπορούσε να είναι μία υπερυψωμένη βάση.
Πολύ ενδιαφέρουσες θεωρίες… Εσείς, τι πιστεύετε για όλα αυτά;
Δείτε και τα σχετικά βιντεάκια που προαναφέραμε:
Για υπότιτλους:
Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά
Amazing Discovery on the Mars Surface
ancient-code.com Μετάφραση-Απόδοση diadrastika.com