...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ Η ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ....

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Η γυναίκα που ανατίναξε το Μπόινγκ 707 μιλά 25 χρόνια μετά

Η 51χρονη Κιμ Χιουν Χιν ανακαλεί στη μνήμη της τη στρατολόγησή της από τις υπηρεσίες της Β. Κορέας. Μια πρώην μυστική πράκτορας της Βόρειας Κορέας αποκαλύπτει σε συνέντευξή της στο βρετανικό ΒΒC ότι το καθεστώς την «άρπαξε» πριν καλά καλά κλείσει τα 20 χρόνια της για να την εκπαιδεύσει με τέτοιο τρόπο που να υπηρετήσει στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.....
 

Σύμφωνα με την 51χρονη, σήμερα, Κιμ Χιουν Χι, στην ηλικία των 19 ετών, κι ενόσω σπούδαζε ιαπωνικά σε πανεπιστήμιο της Πιονγκγιάνγκ, η κυβέρνηση της έκανε μία «μεγάλη τιμή»: την επέλεξε και τη εκπαίδευσε για έξι ολόκληρα χρόνια με στόχο στο μέλλον να αναλάμβανε μια «αποστολή υψίστης σημασίας» - το περιεχόμενο της οποίας δεν πληροφορήθηκε παρά λίγο πριν από την επιχείρηση. Έτσι, το 1987, σε ηλικία 25 ετών, η Κιμ ανατίναξε ένα νοτιοκορεατικό αεροσκάφος Μπόινγκ 707 της Korean Air, που εκτελούσε την πτήση Άμπου Ντάμπι - Σεούλ, μέσω Μπανγκόκ, με 115 επιβαίνοντες. Κανείς δεν επέζησε. 

«Ένας ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης μου ειπε πως λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Σεούλ, το 1988, θα καταρρίπταμε ένα αεροσκάφος της Νότιας Κορέας. Στόχος ήταν να προκαλέσουμε μεγάλη αναστάτωση και χάος στην εχθρική χώρα», εξήγησε σε συνέντευξη που έδωσε στο σπίτι της, σε μυστική τοποθεσία λίγο έξω από τη Σεούλ, στο Βρετανό δημοσιογράφο Ρούπερτ Ουίνγκφιλντ-Χέις. Η Κιμ κι ένας ακόμη μυστικός πράκτορας της Βόρειας Κορέας επιβιβάστηκαν στο συγκεκριμένο αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, τοποθέτησαν τη βαλίτσα με τη βόμβα μέσα σε ένα ντουλαπάκι αποσκευών και στην επόμενη στάση του αεροσκάφους, στο Άμπου Ντάμπι, αποβιβάστηκαν. Κατόπιν, το αεροπλάνο ανατινάχθηκε εν πτήσει προς τη Σεούλ. 

Μετά την τρομοκρατική επίθεση, οι δυο κατάσκοποι εντοπίστηκαν στο Μπαχρέιν: ο συνεργός της πρόλαβε κι αυτοκτόνησε καταπίνοντας ένα χάπι με κυάνιο, ενώ η Κιμ συνελήφθη. Δικάστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο στη Νότια Κορέα. Αργότερα, της απονεμήθηκε χάρη από τον τότε πρόεδρο Ρο Τάε Βου, αφού ομολόγησε πως εκτελούσε εντολές του βορειοκορεάτην δικτάτορα Κιμ Γιόνγκ-ιλ και εξέφρασε την μεταμέλεια για την αποτρόπαια πράξη της. «Δεν υπάρχει άλλη χώρα στο κόσμο σαν τη Βόρεια Κορέα. Όλοι οι πολίτες της είναι ''προγραμματισμένοι'' να είναι υποταγμένοι στην οικογένεια Κιμ. Είναι σαν να είναι μέλη μιας θρησκείας», λέει η Κιμ απ' τη Νότιο Κορέα όπου ζει σήμερα υπό αστυνομική προστασία με τα δύο παιδιά της και με το φόβο πως μια ημέρα θα την εντοπίσουν πρώην συνάδελφοί της, μυστικοί πράκτορες του βορειοκορεατικού καθεστώτος και θα την δολοφονήσουν. 

Σχετικά με το νέο ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνγκ-ουν η 51χρονη πρώην πράκτορας λεει πως «το μόνο που έχει είναι τα πυρηνικά όπλα, γι' αυτό έχει δημιουργήσει ένα πολεμικό κλίμα, ώστε να κρατάει υποταγμένους τους κατοίκους της χώρας». Προβλέπει όμως ότι «οι μέρες του καθεστώτος είναι μετρημένες, αφού η χώρα βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση». Σήμερα, η Κιμ συναντάει πολλούς απ' τους συγγενείς των 115 θυμάτων προκειμένου να ζητήσει συγχώρεση και να βρει γαληνή στη ψυχή της για ό,τι έκανε πριν 25 χρόνια. 

Το ΒΗΜΑ